Prehrana

S področjem prehrane smo v Brez izgovora Slovenija začeli z delavnico Fitfest na mednarodni mladinski izmenjavi Združene igre narodov v Izoli 2010 z Urško Erklavec, ki je s to tematiko nadaljevala tudi kasneje v Brez izgovora pod istim imenom, ki pa je bil v letu 2013 preimenovan v področje prehrane, saj smo zelo obsežno temo razdelili na podpodročja in znotraj teh razvijamo nadaljnje akcije in projekte. Od leta 2011 nas finančno podpira Ministrstvo za zdravje, od leta 2013 pa tudi evropski program Mladi v akciji.

V letu 2013 je bil narejen večji korak naprej z začetkom projekta "Iz mesta v naravo, da jedli bomo zdravo", ki povezuje osnovnošolce z ekološkimi kmetijami v njihovi okolici v obliki izobraževalnih obiskov na temo samooskrbe.

Ekipa podpodročja Osveščen potrošnik je sodelovala z Zvezo potrošnikov Slovenije pri pripravi mobilne aplikacije v okviru projekta "Inovativne rešitve za boljše odločitve: Veš, kaj ješ in piješ!".

Na podpodročjih Zdravje, Industrija in Okoljski dejavniki delujejo manjše akcije in raziskave, poudarek pa je na marketinških prijemih industrije na tem področju. Le-ti so najbolj pomembni okoljski dejavniki, ki vplivajo na načine prehranjevanja mladih ter iskanje bolj zdravih alternativ prehranjevanja v našem okolju.


Sorodni članki

Natečaj je namenjen mladim med 15 in 30 letom starosti. Sodelujete lahko tako, da na mail posredujete fotografijo ali videoposnetek priprave vaše večerje s priloženim receptom. 
12.02.2018
Visoka vsebnost sladkorja poskrbi da se nam koncentracija hitro poveča a kmalu tudi popusti, zato moramo poseči po novi dozi. Uživanje energijskih pijač naj bo izjema, ne pravilo!
26.01.2018
Prosimo, če si vzameš minuto časa in izpolniš anketo o navadah kuhanja med mladimi. V okviru projekta "Študent - veš, kaj ješ?" poteka raziskava navad kuhanja med mladimi. 
15.01.2018
Zajtrkujete? Zajtrk je nedvomno eden od treh glavnih obrokov dneva, požene na delo ves naš prebavni sistem in našemu telesu da energijo ter hranila za nekaj ur – vsaj do kosila.
17.10.2017
V sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije smo na fakultete naslovili pobudo, naj od ponudnikov avtomatov zahtevajo spremembo ponudbe in dodajo zdrave alternative izdelkom. 
09.11.2016
V sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije smo pod drobnogled vzeli avtomate s hrano in pijačo na slovenskih fakultetah in ugotovili, da je zdrava izbira prej izjema kot pravilo.
23.03.2016
V Brez izgovora Slovenija skupaj z Zvezo potrošnikov Slovenije izvajamo anketo o zadovoljstvu slovenskih študentov s ponudbo živil v prodajnih avtomatih na fakultetah.
01.12.2015
Mladinsko združenje za prehransko politko deluje pod okriljem mladinske zveze Brez izgovora Slovenija kot eno od treh vsebinskih članskih združenj. Njihovo področje delovanja se osredotoča predvsem na mlade in kako mladim približati prehrano na njim zanimiv in razumljiv način.
16.10.2014
Namenite 0,5% dohodnineTwitter